MENIU

Legendă sângeroasă despre Moş Crăciun, într-un caiet pentru elevii din clasa pregătitoare

O variantă crudă a legendei lui Moş Crăciun, în care acesta îi taie mâinile soţiei sale, Crăciuneasa, este prezentată într-un caiet de lucru pentru elevii din clasa pregătitoare.

În legenda prezentată în caietul după care învaţă elevii de 5-6 ani din clasa pregătitoare, Moş Crăciun o pedepseşte într-un mod crunt pe soţia sa pentru că i-a oferit adăpost Fecioarei Maria, atunci când ea căuta un loc unde să-l nască pe Iisus. Crăciuneasa a ajutat-o, chiar dacă soţul ei era un om rău, care atunci când a aflat a pedepsit-o, tâindu-i mâinile. Potrivit legendei, Fecioara Maria i-a lipit mâinile la loc şi a vindecat-o, scrie Vocea Transilvaniei.

Scena violentă este cuprinsă în paginile caietului auxiliar „Comunicare în limba română pentru clasa pregătitoare. Semestrul I”, a cărui autori sunt Arina Damian şi Cristina Martin. Potrivit descrierii, caietul este realizat în conformitate cu noua programă pentru clasa pregătitoare, avizată de Ministerul Educaţiei Naţionale prin ordinul nr. 3418/19.03.2013.

Legenda aceasta este doar una dintre cele mai cunoscute despre Moş Crăciun. Potrivit acesteia, după întâmplare, el a devenit primul creştin, după ce i-a cerut iertare lui Dumnezeu. O altă legendă spune despre Moş Crăciun că era un bătrân care făcea jucării, iar iarna le vinde ieftin la un târg. O altă legendă spune că Moş Crăciun era un păstor bătrân, care e ghidat de câinele său spre locul unde s-a născut Iisus, căruia îi oferă blana sa de oaie pentru a-i ţine cald.

Mai multe articole despre:
Moş Crăciun legendă clasa pregătitoare