MENIU

Legea marțială decretată în Armenia. Conflictul azero-armean se amplifică

armenia legea martiala

Armenia a declarat legea marţială şi mobilizare generală în urma ciocnirilor cu țara vecină Azerbaidjanul. Conflictul a apărut în regiuniea Nagorno-Karabakh, iar informația vine de la premierul armean Nikol Pashinyan, citat de Reuters.

"Legea marțială și mobilizarea generală sunt decretate în Armenia. Cer întregului personal să se prezinte la comisariatele militare", a scris pe Facebook premierul armean Nikol Pașinian.

Tensiunile au crescut din nou între Armenia şi Azerbaidjan.  Conform Mediafax, duminică dimineaţă au avut loc o serie de confruntări armate. Erevanul a spus că forţele azere au bombardat regiunea Nagorno-Karabakh, în timp ce Baku a acuzat forţele armene de bombardarea poziţiilor militare şi civile azere. Mai mult, premierul armean a anunţat faptul că forţele armene ar fi doborât două elicoptere şi trei drone.

MInistrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, a scris pe Twitter că că situația apărută între Armenia și Azerbaidjan este una ”îngrijorătoare”. ”România face apel la ambele părți la reducerea tensiunilor și la reluarea dialogului politic pentru găsirea de soluții exclusiv prin mijloace pașnice, respectând legile internaționale”, a scris ministrul pe rețeaua de socializare.

Rusia a făcut apel duminică dimineața la o încetare imediată a focului și la negocieri, în condițiile în care cele două tabere aruncă vina una asupra celeilalte. Franța, mediatoarea conflictului alături de Rusia și Statele Unite în cadrul Grupului de la Minsk, a cerut și ea încetarea imediată a ostilităților. Nu în ultimul rând, ministrul turc al Apărării a promis că va susține Azerbaidjanul prin „toate mijloacele", notează Hotnews.

 

 

Mai multe articole despre:
Armenia Azerbaidjan