MENIU

Legea junglei, în Delta Dunării: HOTEL fără autorizaţie de mediu VIDEO

<p>Horia Teodorescu</p>

Corpul de control al ministrului Mediului confirmă rezultatele anchetei Realitatea TV. Hotelul ,,Carol I" din Delta Dunării, administrat de omul de afaceri Dumitru Gostin, funcţionează de aproape 10 ani fără autorizaţie de mediu. Mai mult, controlul a demonstrat că actualul preşedinte al consiliului judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a defrişat ilegal peste 200 de metri pătraţi de pădure, pe vremea când era proprietar al acestui hotel.

Corpul de control al ministrului mediului, trimis să verifice activitatea Autorităţii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, a constatat că hotelul ,,Carol I", deţinut de omul de afaceri Dumitru Gostin, nu are autorizaţie de mediu.

De asemenea, în raportul întocmit de corpul de control se confirmă că acoperişul hotelului este din ţiglă, la fel ca al celorlalte anexe din apropierea acestuia.

Ceea ce înseamnă că nu au fost respectate obligaţiile din fişa tehnică a construcţiei, unde se precizează negru pe alb că aceste construcţii acoperite cu şapantă şi învelite cu stuf nu vor fi modificate. neregulile au fost însă trecute cu vederea de Consiliul Judeţean Tulcea în 2005, când a fost finalizată lucrarea.

Culmea este că avizul final de recepţie a lucrării, aflat în arhivele consiliului judeţean Tulcea, a fost întocmit de Horia Teodorescu, proprietarul de la acea vreme al hotelului, iar echipa de specialitate este formată din reprezentanţi ai firmei care a efectuat lucrările.

În plus, potrivit corpului de control al ministrului mediului, în 2008 firma deţinută de Horia Teodorescu a defrişat peste 225 de metri pătraţi de pădure din jurul hotelului, fără a avea acceptul Autorităţii de Mediu din Delta Dunării.

Deşi s-a propus efectuarea unui control comun al Gărzii de Mediu, Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi Consiliului Judeţean, inspectorii acestor instituţii nu au fost lăsaţi să intre pe proprietate.

Mai mult, Inspectoratul de Stat în Construcţii nu a inspectat niciodată aceast hotel. De altfel, nici Consiliul Judeţean Tulcea, nici Autoritatea de Mediu nu au solicitat vreodată acest lucru.