Leacuri băbești pentru negi. Remedii care au efect
Cu siguranță mulți oameni s-au trezit, la un moment dat, cu negi pe mâini sau pe picioare. Ei nu sunt atât de gravi pe cât sunt de inestetici, astfel că înlăturarea lor devine o preocupare.
Negii sunt excrescențe ale pielii ce sunt cauzate de papilomavirusul uman (HPV). Virusul ajunge în corp prin zonele în care există tăieturi și duc la apariția negilor. Cel mai fecvent, aceștia apar pe față, pe organele genitale și pe mâini.
Cum se tratează negii
În mod normal, negii nu au nevoie de tratament decât în cazul în care provoacă durere sau disconfort. De cele mai multe ori se apelează la diverse leacuri băbești pentru a scăpa de negi doar din cauza faptului că persoanele care au acei negi sunt nemulţumite de aspectul lor inestetic. În mod normal, negii trec de la sine într-un an sau doi. Sunt, totuși, cazuri când negii nu dispar nici după 10 ani, mai ales în cazul persoanelor în vârstă.
Uleiuri aplicate direct pe negi
O soluție folosită pentru a scăpa de negi este folosirea uleiurilor. Uleiul de ricin se aplică zilnic, timp de 2-4 săptămâni, iar în cazul uleiului de vitamina E, acesta se aplică pe neg zilnic, timp de 2 săptămâni. Uleiul din arbore de ceai se folosește în combinație cu uleiul de ricin. Astfel, se diluează 1-2 picături de ulei din arbore de ceai cu 12 picături de ulei de migdale sau de ricin. După ce se amestecă bine, soluția obținută se aplică pe neg cu ajutorul unui beţişor de ureche. Se lasă să acţioneze 5-10 minute. Se repetă procesul de 2-3 ori pe zi.
Oțetul de mere
Oțetul de cidru de mere este un tratament popular pentru negii de pe mâini. Pentru a încerca acest tratament naturist, amestecă într-un vas două părți oțet de cidru de mere și o parte apă. Acest tratament implică cufundarea unei dischete demachiante în soluția obținută și aplicarea acesteia pe pielea cu negi în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Lasă discheta să acționeze 3-4 ore.
Chiar dacă oțetul de cidru de mere este un tratament natural, este acid și poate provoca dureri și disconfort la contactul direct cu pielea. Oțetul de cidru de mere nu se aplică pe piele nediluat, deoarece poate provoca iritații și arsuri. De asemenea, acest remediu natural nu se aplică pe răni deschise.
Vitamina C
Un alt remediu naturist pentru tratarea negilor este folosirea vitaminei C. Se amestecă un comprimat de vitamina C cu puţin suc de lămâie, iar pasta rezultată se aplică pe neg. După, se acoperă cu un pansament şi se lasă să acţioneze peste noapte.
Usturoiul
Usturoiul are o istorie lungă în tratarea anumitor afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul sau cicatricile keloide. Este de asemenea utilizat pentru stoparea infecțiilor bacteriene, fungice și virale, cum sunt negii. Pentru a trata negii cu usturoi, zdrobește un cățel de usturoi și amestecă-l cu puțină apă, până obții o pastă. Aplică pasta pe neg și acoperă cu un bandaj. Repetă procedura în fiecare zi, timp de trei-patru săptămâni. Poți aplica, de asemenea, suc de usturoi.
Ceapa
De la bunici, o rețetă care a dat rezultate este folosirea sucului de ceapă pentru tratarea negilor. Se ia o felie de ceapă, se presară niște sare și se lasă să stea peste noapte. A doua zi, sucul se stoarce și este aplicat cu ajutorul unei dischete de machiaj. După, se acoperă cu un bandaj și se lasă să acționeze peste noapte.