MENIU

Le iubești și ai vrea să îți zâmbească zi de zi din balcon? Puțin probabil: se vor ofili în câteva zile! Ce trebuie să faci

Le iubești și ai vrea să îți zâmbească zi de zi de la balcon? Puțin probabil: se vor ofili în câteva zile!/ unsplash.com

Plantele sunt elementele cele mai populare atunci când vine vorba de înfrumusețarea balconului. Chiar dacă acestea contribuie la crearea unui mediu plăcut există și plante care nu se simt confortabile în mediul exterior. 

Plantele suculente nu trebuie ținute pe balcon

Plantele suculente, precum cactusul și echeveria, se simt cel mai bine în interior, deoarece au nevoie de un mediu controlat pentru a se dezvolta. Soarele excesiv sau temperaturile scăzute pot afecta negativ aceste plante, iar balconul nu le oferă protecția necesară.C

Feriga: Feriga este o plantă de interior care preferă umiditatea crescută și lumina indirectă. Pe un balcon, aerul uscat și expunerea la soare puternic pot duce la ofilirea frunzelor sale delicate. Orhidee: Orhideele sunt cunoscute pentru frumusețea lor excepțională, dar sunt sensibile la schimbările bruște de temperatură și la vântul puternic. Balconul poate să nu ofere condițiile ideale pentru aceste plante prețioase. 

Plantele de interior cu flori se dezvoltă mai bine într-un mediu controlat

Begonia: Begoniile sunt plante de interior ideale, deoarece preferă o lumină indirectă și o umiditate ridicată. Exponența la soarele direct de pe balcon le poate deteriora frunzele.

Plantele tropicale, precum Monstera sau Calathea, prosperă în interiorul casei, unde pot beneficia de temperaturi constante și umiditate adecvată. Pe un balcon, acestea pot fi expuse la temperaturi reci și vânt, ceea ce poate afecta aspectul și sănătatea lor. Plantele de interior cu flori, precum Azaleea sau Crinul pacei, se dezvoltă mai bine într-un mediu controlat, în care pot primi cantitatea corectă de apă și lumină. Balconul poate să nu ofere aceste condiții ideale.

Cactușii, aducători de ghinion 

Cactușii sunt unele dintre plantele cel mai frecvent întâlnite în casele românilor, însă puțini știu că acestea transmit negativitate și disconfort din cauza felului în care arată. Chiar dacă sunt ideale pentru evitarea radiațiilor cauzate de dispozitivele electronice, acestea aduc mare ghinion în momnetul în care sunt ținute în interior. Cel mai bine ar fi să le depozitați pe balcon sau în afara locuinței. 

Garoafele sunt cele care vor absorbi energiile pozitive din casa ta și le vor elibera pe cele negative, așa că este recomandat să scapi de ele imediat.

Sursă text: Click.ro