MENIU

Caz unic! Le-a fost anulată căsătoria, după ce soțul a recurs la acest gest

Căsătoria unui cuplu format dintr-un bărbat şi o femeie a fost anulată la Singapore după ce soţul şi-a schimbat sexul, uniunea între două persoane de acelaşi sex fiind ilegală în acest stat, a informat marţi un cotidian local, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Căsătoria a avut loc în 2015, dar soţul a trecut după aceea printr-o intervenţie chirugicală pentru a-şi schimba sexul şi şi-a modificat cartea de identitate, care menţionează acum o persoană de sex "feminin", precizează Straits Times.

Când cei doi soţi au vrut să cumpere un apartament de la stat, ei au trebuit să informeze autorităţile privind starea lor civilă. Cuplurile căsătorite beneficiază de un ajutor public la prima cumpărare a unui apartament al cărui proprietar este statul.

Câteva luni mai târziu, căsătoria lor a fost anulată şi ei nu şi-au mai putut cumpăra apartamentul dorit, potrivit ziarului.

Biroul de înregistrare a căsătoriilor a indicat că nu va comunica niciun detaliu privind cazurile individuale, dar a făcut trimitere la legile ţării care stipulează că în Singapore căsătoria este o uniune între un bărbat şi o femeie.

Mai multe articole despre:
căsătorie singapore casatoria acelasi sex