MENIU

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la protestul din 10 august 2018 - numit șef la Jandarmeria Prahova

10 august 2018 - protestul Diasporei

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la protestul Diasporei din 10 august 2018 a fost numit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, transmite Realitatea PLUS. Laurențiu Cazan a fost împuternicit pe o perioadă de șase luni la șefia Jandarmeriei Prahova din ordinul celui care acum conduce Jandarmeria Română, Alin Mastan. În plus, Cazan a fost avansat de la gradul de maior la cel de locotenent-colonel.

 

Numirea la Prahova a lui Cazan nu a fost comentată de purtătorul de cuvânt a Jandarmeriei Române, a relatat Realitatea PLUS.

Până la această numire, Cazan era adjunctul șefului Jandarmeriei București.

Laurenţiu Cazan a fost anchetat de DIICOT în dosarul violențelor jandarmilor la mitingul Diasporei, dar acuzațiile la adresa șefilor jandarmeriei au fost clasate de procurorul de caz în 26 iunie 2020 . Pe 4 august, fosta șefa Giorgiana Hosu a infirmat clasarea unora dintre acuzațiile împotriva șefilor Jand armeriei din Dosarul 10 august. O decizie asupra redeschiderii anchetei în dosarul „10 august” va fi luată abia anul viitor. Tribunalul Bucureşti a amânat, în noiembrie 2020, până pe 22 ianuarie 2021 solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august”, judecătorii susținând că au nevoie de timp să studieze dosarul

În dosarul inițial, Laurențiu Cazan era acuzat de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă și participaţie improprie la fals intelectual. 

Citește și:

INCIDENTE grave la Mitingul Diasporei. Piața Victoriei, evacuată cu forța. Sute de oameni, răniți

Cele mai dureroase imagini de la protestul Diasporei