MENIU

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției jandarmilor la mitingul din 10 august 2018, a renunțat la postul de conducere de la Prahova

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției jandarmilor la mitingul din 10 august 2018, a renunțat la postul de conducere de la Prahova

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la mitingul din 10 august 2018, a renunțat la șefia interimară a Jandarmeriei Prahova, după ce anunțul privind noua sa funcție a stârnit un val de reacții critice în spațiul public.

De altfel, chiar Laurențiu Cazan a anunțat, într-un comunicat, că și-a retras acordul privind împuternicirea sa ca inspector șef la Inspectoratul de Jandarmi Prahova, ca urmare a ”discuțiilor apărute în spațiul public care afectează imaginea Jandarmeriei”.

"În urma discuțiilor apărute în spațiul public care afectează imaginea Jandarmeriei Române, începând cu data de astăzi, 04.01.2021, lt. col. Laurențiu Cazan a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea sa în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.
Pentru asigurarea continuității comenzii, la conducerea Inspectoratului va rămâne prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Dragoș Buzoianu.
În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aceeași dată, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, ofițerul urmează să îndeplinească atribuțiile avute înainte de această împuternicire", se arată în comunicatul instituției.

Cazan rămâne adjunct al șefului Jandarmeriei București.

Mai multe articole despre:
Laurențiu Cazan 10 august jandarmi diaspora