MENIU

Laura Georgescu, fără drept de semnătură în CNA

Şefa CNA, Laura Georgescu, trimisă în judecată

Laura Georgescu nu demisionează de la conducerea CNA, dar îşi deleagă dreptul de semnătură! Vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu, va semna de astăzi majoritatea documentelor instituţiei. Laura Georgescu este trimisă în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu şi instigare la fals, ambele infracţiuni în formă continuată.

Laura Georgescu, preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a anunţat că deleagă dreptul de semnătură vicepreşedintelui CNA, Răsvan Georgescu.

“Practic, eu preiau peste 80% din atribuţiile doamnei preşedinte Georgescu. Este o formă de a detensiona situaţia din instituţie şi voi încerca să readuc, dacă vreţi, instituţia la nivelul de respect pe care a avut-o înainte”, a spus Răsvan Georgescu.

Decizia de a renunţa la semnătură vine după ce la începutul acestei săptămâni doi dintre membrii Consiliului au anunţat că vor boicota şedinţele. Aceştia au cerut demisia Laurei Georgescu, pe care o acuză că a încălcat legea şi nu îşi îndeplineşte corect atribuţiile.

“Intenţia mea este să văd tot ce e restant în instituţie şi să văd care sunt căile de rezolvare. Acesta e primul meu gând”, a explicat vicepreşedintele CNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis-o în judecată pe şefa CNA în luna iulie. DNA a stabilit că Laura Georgescu a comis două infracţiuni de abuz în serviciu, dintre care una în formă continuată şi a instigat la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului a intervenit pentru a schimba decizia luată în cadrul uneia dintre şedinţe.

Astfel, l-a ajutat pe fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, să îşi păstreze licenţa TV, deşi încălcase legea audio-vizualului.