MENIU

Laura Codruța Kovesi în vizită la Strasbourg, la o conferință la nivel înalt

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi prezentă la Strasbourg, la o conferință la nivel înalt a Consiliului Europei. Conform unui comunicat al Consiliului, printre temele abordate în cadrul discuțiilor se numără prevenirea corupției în funcții guvernamentale și în agențiile de aplicare a legii.

Întrunirea reprezintă cea de-a cincea rundă de evaluare a GRECO, prin intermediul căreia se vor monitoriza măsurile de prevenire a fenomenului de corupție, pe care le aplică statele. Runda precedentă a constat în estimările monitorizării corupției din rândul parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor.

La această discuție se vor lua în considerare subiecte precum conflictul de interese, maniera de recrutare în domeniul public și privat a unor foști membri ai ramurilor executive și legislative, declarații de avere și proceduri disciplinare.

Printre alți participanți se numără Costas Clerides, procurorul general al Ciprului; Gabriella Battaini-Dragoni, secretar general adjunct al Consiliului Europei; Michele Nicoletti, raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei; Giovanni Kessler, directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) și José Ugaz, președintele organizației Transparency International.