MENIU

Lasconi face încercări disperate să-și spele imaginea, după ce a jignit diaspora. O fostă colegă o face praf pe șefa reziștilor

De la intrarea în politic, Lasconi a atras atenția prin declarații controversate

Elena Lasconi încearcă să-și spele imaginea după ce a spus că milioanele de români care pleacă în străinătate sunt trădători. Șefa reziștilor a fost criticată dur pe internet, iar acum a ieșit din nou în spațiul public și a acuzat că declarațiile sale au fost scoase din context, invocând faptul că atât fratele, cât și fiica sa sunt plecați în străinătate. Realitatea Plus a încercat să o contacteze pe Elena Lasconi pentru un punct de vedere, însă într-un mod cu totul aberant, aceasta a spus că poate răspunde doar într-un interviu, programat cu două săptămâni înainte. TEXT MONTAJ | [01:40]  

Lidera USR și candidata la președinție din partea formațiunii a reușit să-i înfurie pe românii din diaspora cu o afirmație extrem de dură, potrivit Realitatea Plus.

"Nu vreau să mă laud, nu îmi place să vorbesc despre mine și să mă laud și să zic mamă, cine sunt eu... Dar sunt loială, nu sunt o trădătoare și iubesc țara asta pentru că cel mai simplu lucru este să-ți iei un bilet și să pleci în altă parte", a afirmat Elena Lasconi.

După valul de critici și reacții negative, inclusiv din partea unor oameni care o cunosc, Lasconi încearcă să sugereze că afirmațiile sale au fost interpretate greșit.

"Vă gândiți că eu aș face-o trădătoare pe fiica mea, sau pe fratele meu?[...] Mă refeream strict la mine și la responsabilitatea mea. [...] De acolo (din declarație - n.r.) e foarte ușor să scoți din context și să ataci pe cineva."

Ce reacție a avut Elena Lasconi când a aflat că fiica sa are relații cu alte femei

Șefa USR a spus că fiica ei trăiește în Franța, fratele său în Australia și că are multe alte rude în diaspora, motiv pentru care nu ar fi putut să îi numească trădători pe cei care au plecat din țară. Declarația, spune ea, este scoasă din context pentru a înlesni un atac la adresa ei. Cu toate acestea, afirmațiile i-au ultragiat chiar și pe foștii săi colegi. Printre ei, Ramona Strugariu, copreședinte REPER.

"Dragă Elena,
Îți scriu cu prietenie și amărăciune, în egală măsură. [...] Ți-am citit afirmațiile legate de diaspora, iar eu sunt unul dintre milioanele de oameni care au plecat. [...] Nu sunt trădători. Au fost trădați în toate speranțele și așteptările lor.", a scris Ramona Strugariu pe Facebook .

EXCLUSIV Culisele Statului Paralel: SRI, răspuns oficial privind relația cu Elena Lasconi!

Mai multe articole despre:
elena lasconi diaspora usr rezist scandal