MENIU

Lansare inedită la Gaudeamus: „Puterea Umbrei. Aurel I. Rogojan față în față cu Dan Andronic”

Un nou volum de confesiuni din lumea serviciilor speciale a fost lansat joi, la Târgul Gaudeamus - „Puterea Umbrei”. De data aceasta, dialogul se poartă între generalul brg. (r) Aurel Rogojan și jurnalistul Dan Andronic. 

Jurnalistul Dan Andronic a lansat ieri cartea ,,Puterea Umbrei”, un volum de confesiuni care aduce în lumina reflectoarelor dedesubturile serviciilor speciale. Cartea ne face părtași la adevăruri istorice povestite sub forma unui dialog cu generalul Aurel Rogojan, un personaj deosebit în istoria serviciilor secrete. Paginile acestui volum dezvăluie detalii despre decembrie 1989, dar și despre cum funcționa Securitatea din acea perioadă. 

Lansarea volumului „Puterea Umbrei” a avut loc joi de la ora 17.00, în Pavilionul B2 (Romexpo), la sala Virgil Madgearu. La eveniment au fost prezenți jurnaliștii Ion Cristoiu, Mirel Curea, Dan Andronic și gen (r) Aurel Rogojan.

 Dan Andronic a fost inspirat de cartea scrisă, sub formă de interviu, a generalul Rogojan cu fostul șef al departamentului securității statului. Tocmai de aceea și-a dorit ca Rogojan să fie cel care povestește detalii secrete din perioada respectivă. 

 Pe lângă lucrurile importante pe care le împărtășește, generalul Rogojan face publice documente oficiale, precum rapoarte către directorul SRI. Cititorii descoperă, astfel, dedesubturi ce lămuresc momente importante din istoria României. 

 În paginile volumul găsim detalii cu privire la legătura serviciilor secrete cu președinții perioadei postdecembriste Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu. 

Anunțul publicat înainte de lansare:

„Joi, de la ora 17.00, la Gaudeamus, va avea loc adevărata dezbatere prezidențială. Între Ion Cristoiu, Mirel Curea, Dan Andronic și gen (r) Aurel Rogojan.

Istorii din lumea serviciilor de informații. De la Ceaușescu la Băsescu.

O carte care îi va pune pe gânduri pe mulți.

Vă invit pe toți la sala Madgearu.”.

 

Chintesența volumului a fost surprinsă de maestrul Ion Cristoiu în prefața lucrării:

„Cartea este de o excepțională valoare. Pentru istoricul clipei și pentru istoric în general. Dezvăluirile din carte pot fi împărțite în următoarele categorii: despre cum funcționa Securitatea; despre prezența spionajului străin, atât din Vest, cât și din Est, pe teritoriul României, înainte și după decembrie 1989; despre realitățile din anii comuniști, cu un accent aparte pus pe relația dintre Securitate și Puterea politică; despre pregătirea și desfășurarea Loviturii de stat din decembrie 1989; despre atmosfera din SRI sub domniile lui Virgil Măgureanu, Costin Georgescu și Radu Timofte; despre relația SRI cu Puterea politică postdecembristă, întruchipată de președinții Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu”, scrie jurnalistul și scriitorul Ion Cristoiu în prefața cărții.

Cea de-a XXVI-a ediție a Târgului Internațional de carte Gaudeamus se va desfășura în perioada 20-24 noiembrie.