MENIU

Lacrimile schimbă totul în organism. Iată ce se întâmplă în corpul nostru când plângem

Plânsul este ceva normal, orice persoana trece prin asta. Însă nu mulți știu ce se întampla in organism atunci cand lacrimezi. Plânsul reprezită o modalitate de a te descărca, de a atrage atenţia sau de a trece peste anumite evenimente din viaţa ta. Dar ce se întâmplă când plângi şi ce rol au lacrimile, de fapt?

Iată o explicaţie clară a ceea se întâmplă cu adevărat în organismul tău atunci când plângi.

Lacrimile sunt medicament

Nu, nu sunt antibiotice, dar conţin lisozimă, un agent antibacterian care ne ajută să prevenim îmbolnăvirile (cum ar fi răcelile).

Sunt eliberaţi hormoni

În momentul în care îţi vine să plângi anumiţi hormoni sunt vărsaţi în sistemul endocrin pentru a pregăti glandele lăcrimare.
Indiferent dacă plângi de fericire, de tristeţe sau de durere în organism se eliberează hormonului stresului – cortizol. Acesta te va face să fii în starea pe care americanii o numesc “fight or flight” (lupta sau fugi).

Ţi se pune un nod în gât

Nu ştiu dacă ai observat, dar atunci când plângi ţi se pune în nod în gât. Acest fenomen se numeşte “senzaţia Globus – Globus hystericus” şi se pare că se datorează stării de anxietate.

Hormonul fericirii!

Câteodată, după ce plângi ai senzaţia că te refaci după un antrenament serios? E din cauza faptului că organismul tău eliberează endorfine – hormonii fericirii. Vestea bună este că aceştia ne fac să ne simţim mai bine şi reduc durerea, scrie ph-online.ro.