MENIU

La un pas de TRAGEDIE! Pod prăbușit la scurt timp după trecerea unui tramvai

Podul s-a prăbuțit la doar 18 minute după ce a trecut un tamvai. Foto/Profimedia

Unul dintre cele mai importante poduri peste Elba s-a prăbușit parțial. Incidentul a avut loc la doar 18 minute după trecerea unui tramvai.

În prezent, pompierii securizează situația. Deoarece conductele au fost avariate, a fost întreruptă și alimentarea cu termoficare a orașului.

În Dresda, o mare parte a Podului Carola a căzut în Elba miercuri dimineață devreme. Potrivit pompierilor, partea de pod pe care circulă tramvaiele este afectată. O secțiune lungă de aproximativ 100 de metri se află în Elba și blochează canalul râului. După cum a anunțat orașul Dresda, alte părți ale podului sunt în pericol acut de a se prăbuși.  
 
Pompierii au fost alertați în jurul orei 3 a.m. Nicio persoană nu a fost rănită de prăbușire. Cauza accidentului este încă neclară. Întreaga zonă din jurul Podului Carola, inclusiv calea navigabilă federală Elba, pista de biciclete Elba și Terrassenufer, va rămâne complet închisă până la noi ordine. Utilizatorii drumurilor trebuie să se aștepte la întreruperi semnificative.

Podul fusese construit în 1970 și renovat în 2019. Autoritățile verifică acum dacă nu cumva renovarea din 2019 să fi stat la baza prăbușirii de astăzi.

Mai multe articole despre:
pod prabusit dresda pod prabusit tramvai