MENIU

La un pas de tragedie! Doi copii au dat foc la casă în timp ce se jucau

Astăzi, în localitatea Putineiu din județul Giurgiu, o familie a fost aproape de a pierde locuința într-un incendiu provocat de doi copii care au aprins focul în mod accidental. Incidentul a avut loc în această după-amiază, când flăcările au cuprins rapid o anexă aflată în spatele casei.

Vecinii au sărit în ajutor pentru a evita o tragedie

Vecinii au intervenit imediat pentru a stinge incendiul și pentru a încerca să limiteze pagubele până la sosirea pompierilor. Cu toate eforturile lor, nu au reușit să oprească extinderea focului.

Pompierii de la Detașamentul Giurgiu au intervenit cu promptitudine cu două autospeciale de stingere și au reușit să salveze locuința familiei. Focul a afectat anexa casei pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați, însă nu s-a răspândit și la imobilul principal.

Cauza probabilă a incendiului a fost jocul imprudent al copiilor cu focul. În urma acestui incident, autoritățile îndeamnă părinții și tutorii să discute deschis cu cei mici despre pericolele reale ale focului. Obiecte precum brichetele, lumânările și chibriturile, văzute ca mijloace de experimentare, pot deveni foarte periculoase în mâinile copiilor. Supravegherea atentă a copiilor și educația privind riscurile asociate jocului cu focul sunt esențiale pentru prevenirea unor astfel de tragedii.

                Incendiu puternic în Giurgiu / Sursa foto - ISU Giurgiu