MENIU

La un pas de repetarea scenariului CUMPLIT din 8 aprilie? Încă o gară din Ucraina, ȚINTA trupelor ruse! MĂSURI de urgență luate de autorități

Atac cu rachete în gara din Kramatorsk, Donețk/ Twitter Dmitri Kuleba

Forțele ruse atacă o gară, într-o zonă al cărei nume nu a fost încă dezvăluit din centrul Ucrainei, transmite președintele Consiliului de administrație al Căilor ferate ucrainene, Oleksandr Kamyshin.

Niciunul dintre angajații căilor ferate și nici pasagerii nu a fost rănit. Pentru a preîntâmpina orice fel de incidente, instituția a schimbat rutele, dar și programul pentru 17 trenuri de pasageri.

Forțele ruse au lansat, pe 8 aprilie, un atacat cu rachetă asupra civililor care așteptau pentru a fi evacuați în gara Kramatorsk, din regiunea Donețk.

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și alte 98 rănite. Printre morți s-au numărat și copii. Atacul a fost puternic condamnat de comunitatea internațională, după ce imagini absolut șocante au început să fie distribuite pe internet.

"Neavând puterea şi curajul să ne înfrunte pe câmpul de luptă, distrug cinic populaţia civilă. Acesta este răul care nu cunoaşte limite. Şi dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată", a afirmat președintele Volodimir Zelenski, într-un mesaj extrem de dur transmis la scurt timp după atacul forțelor ruse.

Atacul a fost condamnat și de alți oficiali ucraineni. Oficialii au spus că a fost vorba despre "un atac deliberat de intimidare" al rușilor și au numit Rusia "stat terorist". Mai mult, ei au afirmat că fiecare criminal de război va fi adus în fața Justiției.