MENIU

La Techirghiol, medici și academicieni serbează 117 ani de vindecare prin natură

Peste un secol de balneologie în România! La Techirghiol, invitați de seamă din lumea medicală şi academică sărbătoresc zilele acestea 117 ani de vindecare prin natură.

Locul unde natura s-a întâlnit cu ştiința. De mai bine de un secol, aici, la Techirghiol, sunt sărbătorite viața şi vindecarea prin nămol.

”Echipa sanatoriului e minunata, echipa de aici e dedicata si tot ce se face cu dragoste e vindecator”, a declarat managerul Sanatoriului Balnear Techirghiol.

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol aniversează, în aceste zile, 117 ani de balneoterapie. Un domeniu ignorat de stat, dar care şi-a clădit renumele la Techirghiol prin tratamente, cercetare şi rezultate excepționale pe plan internațional.

Sanatoriul Techirghiol, sub auspiciile Societății Internaționale de Hidrologie Medicală şi Climatologie, organizează, în perioada 1-4 septembrie, conferința națională Balneologie Maritimă, Medicină Fizică şi de Recuperare. Evenimentul este premergător Zilei Internaționale pentru Atenționarea asupra Leziunilor Medulare, ce se aniversează pe 5 septembrie.

”Am creat o sesiune special dedicată protecției mediului. E o premieră și dorim să o dezvoltăm foarte mult; putem crea un concept de medicină a mediului”, a spus directorul Medical SBR Techirghiol.

 

În capitala balneologiei, mii de pacienți îşi găsesc alinarea şi vindecarea. Iar Sanatoriul din Techirghiol este locul în care personalități ştiințifice au venit cu inima deschisă.

”Techirghiol e mai mult decât litoralul. E un dar al Mării Negre. Oamenii vin aici, in acest leagan datator de viata, datator de sanatate, pentru a-si ocroti durerile pe care le au”, considră academicianul Marian Gomoiu.

”Eu il consider - si nu numai eu - nava amiral a balneologiei maritime romanesti. O nava amiral care, din fericire, nu numai ca pluteste, ci navigheaza spre success. ceea ce este atat de special la Techirghiol este ca aceasta resursa naturala are norocul sa aiba si o resursa umana pe masura”, este de părere academicianul Gelu Onose.


Dar recunoaşterea cea mai mare vine de la pacienți. O femeie susține că deși o perioadă a fost nevoită să se deplaseze cu ajutorul scaunul cu rotile, acum s-a vinecat. ”Mă simt foarte bine. Am fost în cărucior, acum merg foarte bine. Sunt foarte multumita de baile de aici”, a mărturisit ea.

Mai multe articole despre:
băi Techirghiol staţiune balneară