MENIU

La o zi după Paște, americanii încep execuția în masă a condamnaților. Motivul e șocant

Condamnati la moarte

Situație fără precedent în statul american Arkansas: guvernatorul a aprobat execuția în masă a condamnaților la moarte, începând din prima zi de după Paște. Motivul este unul halucinant: expiră în curând drogul letal care li se administrează deținuților.

Avocații din statul Arkansas se luptă să anuleze într-un tribunal federal decizia guvernatorului Asa Hutchinson, însă au un timp scurt la dispoziție.

Explicația pentru graba cu care se vor derula execuțiile este faptul că sedativul midazolam este la un pas să expire și autoritățile nu vor să arunce pe apa Sâmbetei banii comunității.

Dacă apărarea nu va avea câștig de cauză, ar urma ca 8 condamnați la moarte (patru albi și patru negri) să-și găsească sfârșitul în doar câteva zile.

Aceștia au fost condamnați la pedeapsa capitală în urma unor crime săvârșite între anii 1989 - 1999, potrivit The Independent.

Principalul argument al avocaților este acela că execuțiile la grămadă sunt inumane și sunt mai dificil de pus în practică: ei dau exemplul lui Clayton Lockett, care a stat în agonie 43 de minute înainte să moară deoarece autoritățile din Oklahoma s-au precipitat să ucidă doi criminali în aceeași noapte.