MENIU

La mulți ani pe 2020! Care sunt primele locuri din lume care au pășit în 2020

Părţi din Kiribati, Samoa şi Tonga din Oceania au fost primele locuri din lume care au trecut în anul 2020.

A urmat Noua Zeelandă, iar în Auckland, cel mai mare oraş, zeci de mii de oameni s-au adunat în jurul Turnului Sky, unde a fost organizat un show de artificii.

Totodată, Hong Kong a intrat în 2020 fără tradiţionalul foc de artificii, pentru prima dată în ultimii zece ani. Metropola din sudul Chinei, cu 7 milioane de locuitori, a fost zguduită anul acesta de numeroase proteste violente, iar manifestanţii au ocupat străzile inclusiv în ultimele ore ale lui 2019.

Apoi, Thailanda a intrat în noul an cu un grandios foc de artificii organizat de-a lungul râului Chao Phraya din Bangkok, potrivit Mediafax.

Numit "Amazing Thailand Countdown 2020", spectacolul este realizat după conceptul "Seven Wonders of Blessings" (Şapte minuni ale binecuvântării) şi are menirea de a promova turistic zona.

Punctul culminant al spectacolului sunt artificii făcute din orez lipicios, sustenabile şi prietenoase cu mediul. Acestea vor fi aprinse de-a lungul răului, acoperind aproximativ 1.400 de metri, potrivit thailandfestival.org.

Mai multe articole despre:
la multi ani 2020 revelion 2020