MENIU

La început de an școlar, Klaus Iohannis promite măriri salariale pentru profesori. Mesajul președintelui la deschiderea cursurilor

Klaus Iohannis - FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Klaus Iohannis a ținut un discurs la Școala Gimnazială Nr. 162 din București, în cadrul ceremoniei de deschidere a anului școlar. Cu această ocazie, președintele a transmis un mesaj important pentru profesorii și elevii din România.  

Mesajul lui Iohannis vine la un moment important pentru sistemul educațional din România, după un an marcat de grevele profesorilor și controverse legate de modul în care s-au desfășurat examenele și admiterea la facultate.

„Ma bucur sa fim împreună astăzi la școală gimnaziala 162. Este o atmosfera extraordinara azi. 

Deschiderea acestui an scolar are semnificatia unui nou inceput din mai multe perspective

Vreau sa menționez ca după îndelungi dezbateri avem în sfârșit legi ale educației moderne care transpun în practica viziunea proiectului Romania Educată.

Cu toții ne dorim o Românie competitiva iar asta se poate realiza numai printr-o educație de calitate accesibila elevilor și studenților.

Dragi elevi, sunteți primele generații care vor beneficia de noile legi.
Îndrăzneți sa fiți și voi în a va urma visurile.

Viitorul se clădește cu și prin educație, investind în potențialul copiilor și cel al tinerilor. Este cea mai buna investiție pe care o putem face

Am fost impresionat de povestea bazei sportive a scolii, va felicit.

Dragi profesori, pasiunea pentru cunoaștere și talentul pentru a împărtăși reprezinta trăsăturile celei mai nobile, vocatii care mi-as dori sa fie deseori o alegere de cariera.

Mesajul meu pt dumneavoastră dascălii rămâne acelasi: sunteți indispensabili. Măririle salariale sunt un pas important dar cu siguranță meritați mai mult. Continui sa susțin și cresterea salariilor începând cu 1 ianuarie 2024.

Asistam din acest an la investitii serioase finanțate din PNRR și bugetul de stat, peste un miliard de euro pt mobilier, materiale, peste 5600 de scoli vor beneficia de un mediu educational modern.

Avem nevoie de cadre didactice cu vocație.

Domnule director va felicit pentru eforturile pe care le-ati făcut pentru a moderniza 
Ati reușit sa transf scoala intr-un reper când vb despre participare școlară
Scoala în care ma aflu astăzi este un  exemplu ca putem transforma destine”, a spus Klaus Iohannis.