MENIU

La ce oră se aprind beculeţele în Capitală şi se deschide târgul de Crăciun

Luminţe de Crăciun

Peste trei milioane de beculeţe vor fi aprinse în Capitală, joi, de la ora 19.00, pe un traseu de 29 de kilometri, pentru sărbătorile de iarnă, în premieră fiind iluminat festiv şi Centrul Istoric.

Startul sărbatorilor de iarnă va fi dat în Piaţa Constituţiei la ora 19.00, când primarul Capitalei, Gabriela Firea, va aprinde cele peste trei milioane de beculeţe de tip LED care vor împodobi Capitala.

De sărbători au fost decorate cu beculeţe 52 de locuri din Capitală, pe un traseu de 29 kilometri, ce include bulevardele Magheru, Bălcescu, I.C. Brătianu, Unirii, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, bulevarul Lascăr Catargiu, Regina Elisabeta, Piaţa Victoriei, bulevardul Aviatorilor, Arcul de Triumf, Piaţa Arcul de Triumf, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Presei Libere, Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, la intrare de pe DN1, Fântâna Mioriţa, Piaţa George Enescu, Centrul Istoric, Piaţa Romană, la monumentul Lupoaica, Piaţa Constituţiei, bulevardul Carol, zona Piaţa Universităţii - Piata Rosetti, zona Ateneu - Nicolae Golescu, intersecţiile Şoseaua Colentina cu Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Colentina cu strada Doamna Ghica, Calea Moşilor cu bulevardul Dacia, Şoseaua Mihai Bravu cu strada Baba Novac, bulevardul Unirii cu strada Traian, bulevardul Cantemir cu bulevardul Mărăşeşti.

Târgul de Crăciun, devenit deja o tradiţie a Capitalei, va fi deschis oficial tot joi, în acest an fiind organizat în Piaţa Constituţiei. Cei care vizitează Târgul de Crăciun pot vedea spectacole, Casa lui Moş Crăciun şi personaje de poveste, pot merge la patinoar sau pot cumpăra bucate tradiţionale şi daruri de sărbători. Târgul de Crăciun va fi deschis până în 30 decembrie si va putea fi vizitat zilnic, între orele 10.00 şi 22.00, potrivit news.ro.

La Târgul de Crăciun, părinţii pot veni cu cei mici pentru a se bucura de un carusel de poveste, de patinoar în aer liber şi trenuleţ, toate cu intrare liberă.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc spectacole susţinute de ansambluri de datini şi obiceiuri din diferite zone ale ţării, de grupuri de copii şi de colindători, cântăreţi de muzică populară, artişti, trupe şi coruri.

Mai multe articole despre:
ziua naţională