MENIU

Kuweitul a introdus adeverință de deplasare pentru bărbații cu mai multe soții

kiweit

Pe fondul instituirii izolării totale a populației până pe 30 mai, autoritățile din Kuweit au introdus un nou amendament care-i vizează pe bărbații care au mai multe soții. Aceștia vor primi o adeverință electronică ce le dă dreptul să-și viziteze fiecare consoartă, în cazul în care nu locuiesc împreună.

Amendamentul a intrat în vigoare duminică, după ce numeroși bărbați care au mai multe familii au reclamat faptul că nu le mai pot îngriji cum se cuvine, potrivit AFP. Astfel, aceștia vor primi o adeverință electonică ce le va permite să-și viziteze soțiile, câte o oră, de 2 ori pe săptămână.

Kuweitul are una dintre cele mai rate ale poligamiei în zona Golfului Persic, aproximativ 8% dintre bărbați sunt în această situație, potrivit Institutului Internațional al Familiei din Doha.

Săptămâna trecută, Kuweitul a anunțat un set de măsuri de izolare socială extrem de dur. Astfel, cetățenilor li se permite să iasă la cumpărături o singură la 6 zile, iar zilnic pot ieși din locuință timp de 2 zile, seara.

Cei care încalcă aceste reglementări, precum și obligativitatea de a purta masca sanitară în public, riscă amenzi de până la 16.000 de dolari și chiar trei luni de închisoare. 

Kuweitul a introdus cele mai dure norme de protecție din lumea arabă pe fondul unei evoluții nefaste a pandemiei, cu peste 15.000 de infectări și aproape 120 de decese.

Mai multe articole despre:
virus arab kuweit golf covid