MENIU

Kremlinul susține că Germania a refuzat solicitarea ambasadei ruse de a avea acces la Aleksei Navalnîi

Kremlinul susține că Germania a refuzat solicitarea ambasadei ruse de a avea acces la Aleksei Navalnîi

Ministerul rus de Externe susține, într-un comunicat remis presei, că ambasada Rusiei din Germania a fost refuzată de Ministerul Afacerilor Extrene german când a solicitat să aibă acces la Alexei Navalnîi. În plus, instituția s, în același comunicat, ca cei care conduc o ”campanie de demonizare a Rusiei” să se oprească, transmite Reuters, preluat de HotNews.ro.

De cealaltă parte, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a lansat, astăzi, un apel către Uniunea Europeană, căreia îi cere să impună noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi cu un agent neurotoxic interzis pe plan internaţional.

"Sunt convins că nu există nicio cale de a evita sancţiunile", a declarat Heiko Maas într-un interviu acordat site-ului de ştiri t-online, citat de Agerpres.

"Sancţiunile trebuie să fie întotdeauna punctuale şi proporţionate. Dar o încălcare atât de gravă a Convenţiei internaţionale privind armele chimice nu poate rămâne fără răspuns. Suntem de acord în această privinţă la nivel european", a adăugat oficialul german. 

Vă reamintim că Alexei Navalnîi a fost externat pe data de 23 septembrie din spitalul berlinez Charité, unde a fost transportat din Siberia cu o aeronavă medicală ca urmare a unei tentative de otrăvire. ONG-ul care a organizat evacuarea sa din Omsk la Berlin a declarat că Navalnîi este hotărât să se întoarcă în Rusia.

Laboratoare din Germania, Franța și Suedia au confirmat că politicianul de opoziție rus a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.

Guvernul german a cerut o explicație din partea Kremlinului privind otrăvirea, dar Moscova a negat orice legătură cu incidentul și a acuzat Berlinul că obstrucționează anchetarea cazului.

Mai multe articole despre:
aleksei navalnîi otravire