MENIU

Kremlinul reacționează după suspendarea vizelor pentru ruși: „E o decizie ridicolă a UE. Rusia pregătește măsuri”

Kremlinul reacționează după suspendarea vizelor pentru ruși: „E o decizie ridicolă a UE. Rusia pregătește măsuri”

Rusia a reacţionat după decizia UE de a suspenda acordul de vize. Kremlinul a transmis că e o veste proastă pentru ruși și că este o decizie „ridicolă”.

Kremlinul a anunțat joi că nu este de acord cu decizia Uniunii Europene de a suspenda un acord care facilitează acordarea vizelor pentru perioade scurte.

"Este o decizie ridicolă, care se înscrie într-o serie de absurdităţi. Este o veste proastă pentru ruşi, va dura mai mult timp să obţină o viză", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a anunțat și că Rusia pregătește și măsuri împotriva acestei decizii.

Peskov și a sugerat că Rusia ar putea riposta cu aceeaşi monedă, spunând că decizia UE "va face situaţia mai dificilă şi pentru europeni" şi că Moscova va răspunde într-un mod care "corespunde cel mai bine intereselor sale".

Miniştrii de externe ai UE au convenit miercuri să renunţe la un acord care le permite ruşilor să solicite vize de călătorie în Spaţiul Schengen printr-un proces simplificat, din cauza campaniei militare a Rusiei în Ucraina.

Anunțul a fost făcit de șeful diplomației europene, Josep Borrell, care a precizat că miniștrii de externe ai UE și-au dat votul pentru suspendarea vizelor în statele UE pentru ruși. Nu s-a ajuns însă la un acord pentru interzicerea totală a vizelor de călătorie petru ruși.