MENIU

Unde ar putea lucra Laura Codruța Kovesi după revocarea de la șefia DNA

Secția pentru procurori va analiza miercuri cererea Laurei Codruța Kovesi de continuare a activității ca procuror după revocarea de la șefia DNA.

Legea spune că la încetarea mandatului funcției de conducere judecătorii sau procurorii pot ocupa, în condițiile prevăzute de art. 48, 49 și 50, o funcție de conducere la aceeași instanță sau la același parchet ori la altă instanță sau parchet, ori revin la instanțele sau parchetele de unde provin sau la o instanță sau parchet unde au dreptul să funcționeze potrivit legii.

Laura Codruța Kovesi a dat de înțeles, luni, în conferința de presă în care a anunțat că a luat act de revocarea din funcție, că nu va rămâne în cadrul DNA. Una dintre variantele vehiculate în presă este că aceasta va reveni la DIICOT Sibiu.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, luni, decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după decizia CCR de acum mai bine de 30 de zile și a încheiat un conflict cu majoritatea PSD-ALDE, care s-ar fi putut sfârși cu suspendarea sa din funcție.

Kovesi: De azi, nu voi mai lucra la DNA. Decretul de revocare lasă un semn de întrebare
Mai multe articole despre:
Kovesi revocare