MENIU

Klaus Iohannis, vizită oficială în Republica Moldova. Convorbiri tête-à-tête cu Maia Sandu

Klaus Iohannis, vizită oficială în Republica Moldova. Convorbiri tête-à-tête cu Maia Sandu

Administrația Prezidențială a anunțat că, mâine, 31 august 2024, președintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova. Programul vizitei începe la ora 11:00, cu primirea oficială de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la sediul Președinției din Chișinău.

Vizita va cuprinde mai multe evenimente importante, inclusiv ceremonia oficială de primire, convorbiri tête-à-tête între cei doi lideri, precum și convorbiri oficiale care se vor concentra pe întărirea relațiilor bilaterale și cooperarea în domenii de interes comun.

Un moment central al vizitei va fi semnarea Declarației Comune, care va evidenția angajamentul ambelor țări de a colabora pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova. După semnarea documentului, liderii vor face declarații de presă comune. Ceremonia primirii, semnarea Declarației Comune și declarațiile de presă vor fi transmise live presei prin sistemul unic de transmisiune și vor fi disponibile pe site-ul Administrației Prezidențiale.

La ora 12:35, președintele Iohannis va depune un buchet de flori la bustul lui Mihai Eminescu din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, un gest simbolic ce marchează legătura culturală și istorică între România și Republica Moldova.

Iohannis, de Ziua Independenţei R. Moldova: România va continua să ofere sprijin strategic pe toate planurile

Mai multe articole despre:
klaus iohannis vizita moldova