MENIU

Klaus Iohannis: Venirea la putere a PSD e un accident al democraţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat din nou, dur, guvernul şi PSD, pentru prestaţia "primitivă", dar a subliniat faptul că nu s-ar fi ajuns în această situaţie dacă lumea ar fi ieşit la vot în 2016. 

 „Faptul ca s-a ajuns la acest accident democratic, cu un guvern tip proxy, cu un partid care a câştigat nişte alegeri şi crede că deţine România, arată că ne-am relaxat prea repede (...) acest accident al democratiei se datoreaza mai putin PSD-ului si mai mult absenteismului”, a spus Klaus Iohannis, invitat la dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă” organizată în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului de către Asociația One World Romania.

"Felul în care acutala majoritate acţionează şi foloseşte puterea e unul primitiv. E un mod de a lua puterea pentru sine. Democraţia nu asta presupune. Presupune a lua puterea pentru a fi în slujba societăţii. Aştia iau puterea să o aibă ei pentru ei. E o diferenta enorma intre optim si ce avem acum", a mai afirmat preşedintele.

Mai multe articole despre:
guvern PSD Dragnea iohannis