MENIU

Klaus Iohannis și liderii PNL, întâlnire după audierea miniștrilor

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu liderii PNL, după încheierea audierilor miniștrilor propuși să facă parte din Guvernul Orban II, în comisiile de specialitate din Parlament. Presedintele a vrut sa discute cu liberalii despre strategia pentru alegerile anticipate si despre votul de luni din plenul Parlamentului în condițiile în care PSD va boicota ședința de învestire a Guvernului Orban II, a anunțat Realitatea PLUS.

 

UPDATE 19.00: Întâlnirea liberalilor cu șeful statului s-a încheiat. A început la ora 17.00, la Vila Lac 2 și a durat două ore. 

Primul care a părăsit Vila Lac 2 unde a avut loc întâlnirea a fost premierul Ludovic Orban, urmat de Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Florin Cîțu, europarlamentari ai PNL, a anunțat Realitatea PLUS. 

Discuțiile dintre șeful statului și liberali au avut loc după ce surse susțin că PSD va alege să boicoteze votul de luni. Dacă PSD nu va participa la ședința de învestire, liberalii vor fi nevoiți să negocieze cu alte partide.

Premierul interimar Ludovic Orban a precizat miercuri , înaintea întâlnirii, că între şeful statului şi Guvernul pe care-l conduce există o relaţie de colaborare şi consultare pe toate temele importante în vederea adoptării "celor mai corecte soluţii".

El a răspuns astfel fiind întrebat de jurnalişti despre întâlnirea pe care urmează să o aibă miercuri, de la ora 17,00, cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Cunoaşteţi foarte bine că între preşedintele României şi Guvernul pe care-l conduc este o relaţie de colaborare, de parteneriat, în care ne consultăm pe toate temele importante, astfel încât să avem deciziile şi soluţiile cele mai corecte", a declarat Ludovic Orban la plecarea de la bilanţul activităţii Poliţiei Române pe anul 2019.

Miercuri a fost ultima zi de audiere în comisiile de specialitate din Parlament a miniștrilor propuși să facă parte din cabinetul Orban II. 

Dintre cei cinci miniștri propuși, doar unul a primit aviz favorabil - Adrian Oros, de la Agricultură. 

Ceilalți patru - Victor Costache (Sănătate), Marcel Boloș (Fonduri Europene, Violeta Alexandru (Muncă), Lucian Bode (Transporturi). 

În total, în cele trei zile de audieri, doar patru miniştri propuşi dintre cei 16 au primit avizul pozitiv în comisiile permanente reunite ale Legislativului - este vorba despre ministrul propus al Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul propus la Economie, Energie şi Mediu de Afaceri, Virgil Popescu, şi ministrul propus al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și Adrian Oros, de la Agricultură.