MENIU

Klaus Iohannis participă, sâmbătă, la ”Ziua Marinei”. Ce restricții s-au anunțat

imagini din arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa sâmbătă, la Constanța, la festivităţile organizate de ”Ziua Marinei Române”. Evenimentul va avea loc de la ora 09:55, în Portul Militar, anunță Administrația Prezidențială.  Anul acesta, evenimentul va fi  sărbătorit altfel, având în vedere condiţiile impuse de epidemia de coronavirus.

Ediția din 2020 a ”Zilei Marinei Române” este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române şi se va desfășura cu precădere în mediul online. Spectacolul naval de la Constanța a fost anulat de teamă ca turiștii să nu se îmbulzească pe faleza de la Cazino. Autoritățile vor oferi doar o defilare în șir indian a navelor de luptă.

”Nu vom mai avea tradiționalele jocuri marinărești, nu vom mai avea infanteriștii marini. Nu vom mai avea spectacolul oferit de navele militare. Nu vor fi multe secvențe. De fapt, nu va fi nicio secvență, nu va fi nimic”, a anunțat Corneliu Pavel, purtător de cuvânt al Forțelor Navale, la Realitatea Plus.

Ziua tradiţională a porţilor deschise s-a desfăşurat tot în mediul online, pe 9 august. Reprezentanţii Marinei Militare au prezentat tururi virtuale în porturile Constanţa, Brăila, Mangalia şi Tulcea. 

 

Mai multe articole despre:
klaus iohannis ziua marinei