MENIU

Klaus Iohannis, ovaționat de mii de oameni la Romexpo. Atac devastator la PSD

Președintele Klaus Iohannis a participat la summitul liderilor locali si regionali ai Partidului Popular European. Vezi pe realitatea.net, mai jos, în VIDEO, tot ce s-a petrecut!

Klaus Iohannis a fost întâmpinat la Romexpo de peste 3.000 de persoane, care l-au ovaționat și i-au făcut fotografii cu telefoanele mobile.

În afara lui Klaus Iohannis, care a acceptat invitatia liderului PNL Ludovic Orban, la eveniment au mai participat candidatul PPE pentru pozitia de presedinte al Comisiei Europene Manfred Weber, secretarul general al PPE Antonio Lopez-Isturiz White, liderul grupului PPE in Comitetul Regiunilor Michael Schneider și directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019 Dara Murphy. De asemenea, în sală a fost prezent și Rareș Bogdan, candidat pentru alegerile europarlamentare din partea PNL.

Vezi și: Momente haioase. Rareș Bogdan i-a luat microfonul reporterului Realitatea: "Nu m-am dezobișnuit" VIDEO

Klaus Iohannis a spus: "Ma bucur nespus de mult, sunt emotionat sa va vad in numar asa de mare si asa de entuziasti. Dragi prieteni europeni, bine ati venit in randul nostru. Sunteti intr-o tara europeana, pro-europeana si ne bucuram ca sunteti alaturi de noi.

Este o atmosfera excelenta. Oameni hotarati, prieteni buni. Ce ne trebuie mai mult? Ne trebuie votul romanilor si il vom avea. Ne pregatim de alegeri europarlamentare si recunosc ca sunt foarte bucuros sa il avem alaturi de noi pe candidatul Partidului Popular European, prietenul meu, Manfred Weber. Bine ai venit, mult succes!"

"Se implinesc 30 de ani de cand regimurile totalitare din Estul Europei au disparut. Sunt 30 de ani de democratie, de cand ne-am recastigat libertatea de a ne intoarce dupa indelungi suferinte in marea familie europeana din care facem parte", a adăugat șeful statului.

Citește și: Ce salariu va avea Rareș Bogdan

Klaus Iohannis a lansat apoi un atac dur la adresa PSD: "Observăm că unele partide politice de la noi, și mă refer în primul rând la PSD, au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă și, folosindu-se de o retorică anti-europeană, încearcă să câștige capital electoral inducând oamenilor teama și lipsa de încredere în proiectul și valorile Uniunii. Este modul pesedist cinic și iresponsabil de a face politică.

Dovada maximei ipocrizii este să negi chiar principiile pe baza cărora a fost întemeiată Uniunea Europeană, să ataci instituțiile europene care îți critică derapajele antidemocratice și, în același timp, să ceri votul oamenilor pentru a trimite reprezentanții partidului tău să facă parte tocmai din aceste instituții".

Vezi pe realitatea.net, în VIDEO, tot ce s-a petrecut la Romexpo!

 

 

.