MENIU

Klaus Iohannis: „Mi se pare nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă a epidemiei de coronavirus”. Anunț despre majorarea pensiilor

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că o decizie privind majorarea pensiilor va fi luată la jumătatea anului. În același timp, șeful statului, solidar cu pensionarii, a declarat că va cere Guvernului să ia în calcul că aceștia sunt o categorie vulnerabilă și dezavantajată, și ar fi „nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei”.  

 

Despre majorarea pensiilor cu 40% prevăzută pentru această toamnă, Klaus Iohannis a răspuns unei întrebări din partea presei că „este o chestiune care trebuie analizată cu mare atenție de experți, de guvernanți și, la momentul în care avem suficiente date, probabil la jumătatea anului pentru rectificarea bugetară de atunci, guvernul va trebui să ia o decizie, fiindcă după jumătatea anului deja lucrurile trebuie să fie foarte bine clarificate”.

„Vreau să vă spun o chestiune care mă privește pe mine. Mi s-ar părea nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei. Deci, eu voi avea rugămintea către guvernanți, atunci când se va face analiza, să fie o analiză făcută care ține cont și de faptul că și pensionarii sunt nu doar categorie vulnerabilă, sunt și categorie de foarte multe ori dezavantajată în România. Dacă se va putea, sau nu se va putea, sau cât se va putea - asta este o întrebare la care o să răspundă, la momentul oportun, Guvernul”, a ținut să mai precizeze șeful statului în conferința de marți de la Palatul Cotroceni.