MENIU

Klaus Iohannis, mesaj după tragedia înfiorătoare din Italia, cu peste 40 de victime, dintre care jumătate au murit 

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj după tragedia cumplită din Italia. Marți seară, un autobuz a căzut de pe un pod de lângă Veneția și a luat foc, iar cel puțin 21 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite. 

 

Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică celor răniţi în accidentul rutier din Italia.

„Sunt profund întristat de teribilul accident din Mestre, Italia. Sincere condoleanţe familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică celor răniţi. Suntem alături de toţi cei afectaţi în aceste momente dificile", a scris preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, pe platforma X, fostă Twitter

Tragedia s-a petrecut după ce un autobuz plin cu turiști străini a căzut pe șinele de cale ferată, în apropiere de Veneţia. Ministerul Afacerilor Externe a transmis că până în prezent nu există informații despre cetățeni români aflați în autobuzul implicat în accidentul din Italia.

Autobuzul a căzut de la o înălțime de 10 metri și a luat foc la impactul cu solul, informează Il Messaggero. Accidentul s-a produs într-o zonă de pe via dell’Elettricità, autobuzul a ieșit de pe șosea, a distrus parapetul, căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată, după care a luat foc, potrivit Rotalianul. Unele dintre primele victime recuperate se pare că au murit arse. Printre cei care și-au pierdut viața marți seară la Mestre morți se numără cel puțin 21 de turiști străini, inclusiv șoferul și doi copii, potrivit ANSA.