MENIU

Klaus Iohannis, la întâlnirea cu toți prefecții: ”Avem primele rezultate încurajatoare de limitare a răspândirii coronavirus”

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a avut o videoconferință cu toți prefecții pentru a discuta despre gestionarea situației din țară privind cazurile de coronavirus.

”Încep prin a vă mulțumi pentru că de luni de zile sunteți împlicați, împreună cu guvernul, împreună cu mine în gestionarea acestor pandemii. Este o perioadă delicată și zilnic apar noi provocări. Intenționez să facem față în continuare acestor provocări. Este evident cel mai important lucru să luăm măsurile care se impun pentru a preveni răspândirea pandemiei. Pe primul loc pentru noi toți este sănătatea românilor. E nevoie de măsuri care vin din două zone: zona de protecție și vorbim de măsuri care au fost luate din timp de Guvernul Orban.

Al doilea pachet mare de măsuri se referă la mobilitate. Trebuie să luăm măsurile adecvate pentru a reduce contactul între persoanele sănătoase și cele infectate. Deja măsurile luate de guvern, care la momentul respectiv au dus la dezbateri de tot felul dau rezulate. Măsurile pe care le luăm, chiar dacă sunt bine gândite, nu au fost suficiente. La terapie intensivă, numărul persoanelor crește, și avem un număr important de decese. Mult prea mulți români mor de această boală.

Împreună cu guvernul am decis să dăm posibiolitatea autorităților locale să ia măsuri. Această colaborare a funcționat rezonabil și s-a putut lua măsuri. Acolo unde au fost multe cazuri noi s-au luat măsuri mai dure. Noul set de măsuri luate în plan național sunt bine gândite, sunt măsuri de la care așteptăm rezultate. Avem primele rezultate încurajatoare de limitare a răspândirii coronavirus. Aceste măsuri care sunt în vigoare de la începutul săptămânii sunt măsuri care trebuie implementate clar, ferm și explicate. Mă aștept să fiți foarte fermi pentru că nu este vorba despre niște măsuri politice, este vorba de măsuri absolut necesare. În joc este viața oamenilor, fermitate până înțelege toată lumea că acestea trebuie respectate.

Comunicaţi măsurile, comunicaţi ce se întâmplă, însă să nu deveniţi sursă de ştiri panicarde. Ar fi o eroare fundamentală. Suntem îngrijoraţi, dar nu trebuie să fim panicaţi. Trebuie să luăm toate deciziile cu mintea limpede şi să avem în vedere obiectivul principal: sănătatea oamenilor”, a spus Klaus Iohannis la întâlnirea cu prefecții.

Mai multe articole despre:
coronavirus klaus iohannis nelu tataru marcel vela