MENIU

Klaus Iohannis, la deschiderea noului an școlar: Vă încurajez să nu alegeți calea cea mai ușoară, dar să o urmați pe cea justă - VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia de deschidere a anului școlar la liceul "Grigore Moisil", din Capitală. În discursul său, șeful statului a vorbit despre perioada dificilă a pandemiei, dar și despre transformările suferite de sistemul școlar în cei 2 ani. 

"În ultimii 2 ani ai pandemiei, în fața acestor provocări, copiii, părinții și profesorii au răspuns cu solidaritate, profesionalism, dar și cu speranță. Acest nou început este un bun prilej de a vă mulțumi dvs, cadrelor didactice, pentru eforturile făcute. Educația este un domeniu pe care-l consider esențial pentru fiecare dintre noi și pentru țară în ansamblu, De aceea am lansat strategia România educată.

În ultimele 2 luni a existat o dezbatere publică intensă privind viitorul educației și mă aștept ca această dezbatere să continue în Parlament, până se va ajunge la o formă optimă a acestei strategii. (...) Vă încurajez să nu alegeți întotdeauna calea cea mai ușoară, dar să o căutați și să o urmați pe cea justă. Să reacționați împotriva dezinformării. Este greu să iubești științele fără să faci experimente, așa cum e greu să iubești Limba română fără ca cineva să-ți cultive gustul pentru lectură." a afirmat șeful statului.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis grigore moisil prima zi de scoala