MENIU

Klaus Iohannis, după eșecul Schengen: Să nu cădem în DEPRESIE COLECTIVĂ, nu rezolvă nimic

Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a infirmat scenariile oprimise legate de o eventuală anulare sau recaree a votului Austriei. În conferința de presă organizată înainte de Summitul Uniunea Europeană – Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est, care are loc la Bruxelles, șeful statului a afirmat că decizia din consiliul JAI trebuie acceptată și tratată cu diplomație, pentru că nu este cazul să se ajungă într-o stare de DEPRESIE NAȚIONALĂ. 

"Procedurile europene sunt foarte complexe. Ce a prezentat ministrul de interne a fost cu echipa mea, nu decuplare, ci decalare. Declararea variantă - voi afla din multe discuții.

 

La cald și la emoție tot felul de analiști vin cu soluții. România nu va ataca la CJUE această decizie.

 

Nu vreau să fac predicții legate de un calendar. România nu vrea și nu este parte a unei probleme, ci parte a unei soluții.

E posibil să apară recții negative la cetățeni români, dar speranța mea e că dacă venim cu o soluție, oamenii vor vedea că a fost o sincopă și nu o respingere a României. Vedeți cât de entuziaști au fost cei care ne-au susținut. N-are rost să cădem într-o depresie colectivă care nu rezolvă nimic," a declarat șeful statului.   

Mai multe articole despre:
klaus iohannis despresie colectiva schengen austria