MENIU

Klaus Iohannis, despre actuala criză guvernamentală: "Nu este absolut deloc îngrijorătoare"

Klaus Iohannis și omologul său elvețian, Guy Parmelin / Foto: Administrația Prezidențială

Criza guvernamentală în care se zbate țara de 10 zile pare să nu îl neliniștească pe președintele Klaus Iohannis. Aflat într-o vizită oficială în Elveția, șeful statului a răspuns, întrebat fiind ce mesaj a transmis legat de criza politică de la București, că ”chestiunea guvernului nu este absolut deloc îngrijorătoare”.

”Chestiunea guvernului nu este absolut deloc îngrijorătoare. Avem un guvern care merge mai departe, cu mine este și ministrul de externe”, a declarat Iohannis, în conferința comună susținută alături de omologul său elvețian, preşedintele Guy Parmelin.

În vreme ce președintele spune că nu avem de ce să ne îngrijormăm legat de situația actuală prin care trece România, la Palatul Victoria se desfășoară o ședință de Guvern, în cadrul căreia este așteptată revocarea din funcție a tuturor prefecților și a subprefecților USR-PLUS. Asta după ce, cu doar o zi în urmă, premierul Florin Cîțu i-a demis pe toți secretarii și subsecretarii de stat ai USR-PLUS.

Potrivit Realitatea PLUS, în ședința de Guvern ce a început, astăzi, la ora 13.00, este așteptată eliberarea din funcție pentru cei 14 prefecți și 28 de subprefecți de la USR-PLUS.

Lista cu eliberările celor 42 de prefecți și subprefecți a fost deja redactată, potrivit Realitatea PLUS, și ar urma să fie introdusă pe ordinea de zi suplimentară. Propunerea eliberării din funcție este făcută de Ministerul de Interne, iar Guvernul va parafa demiterea acestora prin Hotărâre.

Florin Cîțu anunța miercuri seară, la un post TV, că „este nevoie ca aceștia să fie eliberați, pentru că ar putea bloca actul de guvernare”.

Cu o zi în urmă, mai exact miercuri, șeful Executivului a demis 25 de secretari și subsecretari de stat ai USR-PLUS. Decizia a fost luată - spunea Cîțu - pentru că nu are de unde să știe „ce a negociat USR cu AUR”.