MENIU

Klaus Iohannis, câştigător: "Ne-am luat ţara înapoi". Klaus Iohannis e noul preşedinte al României

Klaus Iohannis, preşedinte al României după votul din 16 noiembrie 2014

Klaus Iohannis este noul preşedinte al României, după votul la alegeri din 16 noiembrie 2014. Klaus Iohannis îşi va începe mandatul la 22 decembrie 2014, când încetează mandatul lui Traian Băsescu.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile cu o diferenţă de circa 6 procente în faţa lui Victor Ponta, a recunoscut vicepremierul Liviu Dragnei, organizatorul campaniei lui Victor Ponta la alegeri prezidenţiale.

Klaus Iohannis şi-a anunţat victoria pe Facebook, prin mesajul "Am câştigat. Ne-am luat ţara înapoi". 123.000 de likeuri a primit postarea lui Klaus Iohannis, în 49 de minute de la publicarea ei pe pagina noului preşedinte al României.

Klaus Iohannis. Biografie - cine este noul preşedinte al României

Klaus Iohannis este un politician român de etnie germană, în vârstă de 55 de ani. Fost profesor de fizică, Klaus Iohannis este, din anul 2000, primar al oraşului Sibiu. A fost reales în 2004, 2008 şi 2012, de fiecare dată el candidând din partea Forumul Democrat al Germanilor din România.

Klaus Iohannis este preşedinte al PNL din 28 iunie 2014.

Klaus Iohannis. Cum a recuperat Klaus Iohannis în ziua alegerilor

Klaus Iohannis a câştigat cu circa 6 procente duelul prezidenţial cu Victor Ponta. Asta deşi, de dimineaţă, un exit poll al PSD indică o uriaşă diferenţă între Ponta şi Iohannis. PSD arată că, până la ora 9, 61% dintre români votaseră cu Victor Ponta, în timp ce doar 39% votaseră cu Klaus Iohannis.

Lucrurile au început să se schimbe în favoarea lui Klaus Iohannis spre orele prânzului, când exit pollurile anunţau doar o mic avantaj al lui Victor Ponta. De la ora 18, votul a înclinat clar spre Klaus Iohannis.

Exit-pollurile de la ora 19 30 l-au dat drept câştigător al alegerilor prezidenţiale pe Klaus Iohannis. Doar Sociopol, într-un exit poll pentru Antena 3, post anti-Iohannis care l-a susţinut pe Victor Ponta, îl dădea drept câştigător pe Victor Ponta.

Toate aceste exit poll - uri care anunţat rezultate la alegeri prezidenţiale 2014 nu au luat însă în calcul votul din diaspora. Votul din diaspora a fost unul masiv pro - Klaus Iohannis, numărătoare paralelă a ACL dând o victorie cu 80% a candidatului alianţei.

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis