MENIU

Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice acțiunile la purtător

<p>Klaus Iohannis</p>

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanțării terorismului, precum şi modificarea care interzice acţiunile la purtător.

Astfel, societăţile pe acţiuni şi în comandită pe acţiuni înregistrate în Registrul comerţului sunt obligate să transforme acţiunile la purtător în acţiuni nominative şi să comunice Ofi­ciului Registrului Comerţului, modificarea. Dacă nu face acest lucru, compania respectivă este dizol­vată.

Legea, care transpune cea de-a patra directivă europeană privind combaterea spălării banilor, acordă un termen de grație de 18 luni pentru conformare.

Proiectul obligă o serie de instituţii numite „entităţi raportoare“ – băncile, administratorii de fonduri (inclusiv de pensii private), furnizorii de servicii de jocuri de noroc, auditorii etc. – să transmită către Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor informări privind tranzacţii suspecte, dar şi tranzacţiile cu sume în numerar, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 de euro.

Mai multe articole despre:
Dragnea iohannis actiuni la purtător