MENIU

Klaus Iohannis a lansat raportul privind protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice

Președintele Klaus Iohannis (arhivă)

Președintele Klaus Iohannis a lansat marți, în dezbatere publică, raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”. Documentul a fost elaborat de grupul de lucru pe tema educației cu privire la mediu, înființat la nivelul Administrației Prezidențiale.Protecția mediului a devenit cea mai importantă temă pe agenda administrației prezidențiale în ultimii doi ani, președintele Iohannis participând la numeroase evenimente publice dedicate acestui subiect.

Principalele declarații ale șefului statului:

Educația, protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice reprezintă teme prioritare pentru mandatul meu de președinte.

Sunt domenii esențiale asupra cărora decidenții politici încă se apleacă prea puțin.

Educația este unul dintre pilonii îmbunătățirii răspunsului la modificările climatice.

Ceea ce ne dorim cel mai mult este să deschidem drumul către o schimbare de mentalitate.

Multumesc mebrilor grupului de lucru pentru dedicarea lor si celor care in lunile următoare se vor implica in cadrul dezbaterilor publice.

Cu totii ne dorim un mediu curat, fara deseuri la tot pasul. Cu toti ne dorim sa nu ne fie pusa in pericol sanatatea si sa nu fim in pericol din cauza fenm meteo extreme. Putem reusi prin politici publice coerente, prin instituții care să le aplice, dar și prin acțiunile individuale ale fiecăruia dintre noi.. Protejarea mediului si combaterea efectelor climatice nu se poate realiza fara un parteneriat intre autoritati si cetateni