MENIU

Klaus Iohannis a ajuns la Londra: „Este un moment istoric și o celebrare a tradițiilor monarhiei britanice”

Carmen și Klaus Iohannis au ajuns, vineri, la Londra pentru a participa la încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi și mâine la festivităţile dedicate încoronării Regelui Charles al III-lea şi a Reginei Camilla. Detaliile din culise au ajuns pe tot mapamondul, iar britanicii și turiștii deopotrivă sunt nerăbdători să urmărească ceremonia, fie de pe străzile Londrei, fie din fața micilor ecrane.

„Onorat să mă aflu astăzi la Londra, pentru a lua parte la festivitățile prilejuite de încoronarea Majestății Sale Regele Charles al III-lea, un moment istoric și o celebrare a tradițiilor monarhiei britanice”, a transmis Klaus Iohannis.

În 5 mai, Klaus Iohannis va fi prezent, la Palatul Buckingham, de la ora 19.00, la recepția oferită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea șefilor de delegații, iar a doua zi, în 6 mai va participa la Westminster Abbey, la ceremonia încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea și a Reginei Camilla.

Una dintre cele mai mari surprize de la încoronare va fi prințul român Christopher Ghika, cel care va comanda trupelor personale ale suveranului. Acesta va conduce și organizarea evenimentului istoric. 

Spre deosebire de mama sa, Charles speră la o procesiune mai scurtă, de doar 90 de minute. Va purta, totuși, aceleaşi veşminte pe care Elisabeta a II-a le-a avut la încoronare, printre care și o tunică croită cu fire de aur.

Mai multe articole despre:
iohannis londra monarhie