MENIU

Kim Jong-Un se laudă din nou cu rachetele balistice! Alt test nuclear al Coreei de Nord - Record de lansări în 2022

Kim Jong-Un, liderul nord-coreean

Coreea de Nord a lansat cel puţin o rachetă balistică în apele din largul coastei sale de est, a anunţat duminică armata sud-coreeană

Coreea de Nord a lansat duminică opt rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, ajungând la un număr record de lansări într-un singur an sub conducerea liderului Kim Jong-Un, potrivit Bloomberg.

Reprezentanții militari din Coreea de Sud au anunțat că au detectat rachetele lansate între orele 9:08 și 09:43 dintr-o zonă din jurul aeroportului principal al Phenianului, către apele din largul coastei sale de est. Lansările de rachete balistice pentru acest an a depășit recordul anterior de 24. Coreea de Nord a lansat până acum 31 de rachete balistice în 2022, care includ cel puțin două încercări eșuate.

„Coreea de Nord a lansat una sau mai multe rachete balistice neidentificate în Marea de Est”, a declarat Statul Major Interarme din Coreea de Sud, referindu-se la Marea Japoniei.

Phenianul şi-a intensificat eforturile pentru a-şi îmbunătăţi programul de arme în acest an, în pofida sancţiunilor economice grele.

Liderii americani şi sud-coreeni avertizează de săptămâni întregi că regimul lui Kim Jong Un ar putea efectua un al şaptelea test nuclear.

În mai, Phenianul a testat trei rachete, între care Hwasong-17, care ar putea fi cea mai mare rachetă balistică intercontinentală a sa. Acea lansare a avut loc la câteva zile după ce preşedintele american Joe Biden a vizitat Coreea de Sud, unde s-a întâlnit cu omologul său Yoon Seok-youl, recent ales.

Coreea de Nord, afectată de un puternic val epidemic de COVID-19, a reluat construcţia unui reactor nuclear, suspendată de mult timp, arată noi imagini din satelit, mai reamintește AFP, potrivit Agerpres.