MENIU

Kievul, sub noi bombardamente: 5 rachete de croazieră trase. Putin amenință că va ataca ținte care nu au mai fost lovite

Război Rusia-Ucraina / Sursa foto: Profi Media

Noi bombardamente au fost lansate asupra Kievului. 5 rachete de croazieră au lovit infrastructura feroviară a capitalei Ucrainei. Este pentru prima dată în ultima lună când Putin reia bombardamentele asupra capitalei Ucrainei, într-o mișcare extrem de surprinzătoare. Mai mult, liderul de la Kremlin a amenințat că va lovi ținte din Ucraina care nu au mai fost atinse până acum. 

Armata rusă a bombardat Kievul, pentru prima dată în ultimele 30 de zile. Cinci rachete de croazieră au țintit din Marea Caspică, iar una dintre ele a fost interceptată.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat că armata rusă va lovi noi ţinte în Ucraina dacă ţările occidentale îi livrează Kievului rachete cu rază mai lungă de acţiune.

Anterior, Londra a anunţat că va furniza Ucrainei lansatoare de rachete multiple, M270 MLRS, cu o rază de acţiune de 80 de kilometri.

Epuizați, soldații ucraineni continuă lupta. Aceștia au recucerit jumătate din teritoriul orașului Severodonetk, susțin oficialii ucraineni.

Generalul cunoscut drept călăul din Siria are termen ca până pe 10 iunie fie să captureze complet orașul Severodoneţk.

În orașul Druzcovca, din estul Ucrainei, mai multe case au fost distruse de bombardamentele rușilor. În urma numeroaselor explozii, cratere adânci de cinci metri s-au format în pământ.

Volodimir Zelenski a vizitat trupele de pe frontul de est al Ucrainei. Acolo a vorbit cu soldații, i-a încurajat și le-a oferit decorații militare. Acesta a vizitat și un sanatoriu în care stau ucrainenii ce și-au părăsit casele din cauza războiului.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și-a anulat vizita pe care trebuia să o facă în Serbia. Decizia a fost luată după ce Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru au interzis aeronavei să intre în spațiul lor aerian. Ca răspuns, un purtător de cuvânt din Rusia a declarat ironic că diplomația Rusiei nu stăpânește încă teleportarea.

Moscova a mai pierdut un om de bază în război. Generalul-maior Roman Kutuzov a fost ucis în luptele din estul țării. Armata ucraineană a publicat fotografia cu trupul acestuia, iar ulterior presa rusă l-a prezentat drept erou.

Iar NATO a început un exercițiu naval pentru următoarele două săptămâni, coordonat de SUA în Marea Baltică, cu peste 7.000 de marinari, aviatori și pușcași marini din 16 țări, inclusiv Finlanda și Suedia.