MENIU

Kievul SALUTĂ decizia Comisiei Europene privind Ucraina. Ministrul de Externe: Istoria europeană, în curs de SCHIMBARE

Ministrul ucrainean de Externe Dmitri Kuleba a afirmat, astăzi, într-o postare pe contul său de Twitter, că istoria europeană se află în plin proces de schimbare, reacția savenind ca răspuns la decizia isorică a Comisiei Europene  de-ai acorda Ucrainei statutul de stat candidat la Uniunea Europeană.

"Istoria europeană în proces de schimbare. Salutăm opinia pozitivă a Comisiei Europene, care a concluzionat că Ucrainei îi poate fi acordat statutul de țară candidată la UE la summitul Consiliului European de săptămâna viitoare. Aceasta va fi o dovadă vie a conducerii europene și un impuls uriaș pentru transformările ulterioare ale Ucrainei", a transmis oficialul de la Kiev.

Tot astăzi, președintele Volodimir Zelenski a precizat, ca reacție la decizia istorică de la Bruxelles, că decizia Comisiei Europene de a recomanda acordarea statutului de țară candidată la Uniunea Europeană pentru Ucraina va ajuta Kievul să învingă contra invaziei Rusiei.

Este primul pas pe calea aderării la UE, care cu siguranță va aduce victoria noastră mai aproape. Recunoscător lui von der Leyen și fiecărui membru (UE) pentru o decizie istorică", a declarat Zelenski, într-un mesaj postat pe Twitter la scurt timp după anunțul făcut de Comisia Europeană.

Oficialul de la Kiev a adăugat că se așteaptă ca liderii guvernelor UE să aprobe propunerea săptămâna viitoare.

Comisia Europeană recomandă acordarea statutului de candidat la Uniunea Europeană pentru Ucraina, Republica Moldova. Decizia finală de acordare a statutului trebuie să fie aprobată de toate cele 27 de state membre.