MENIU

Kiev, sub asaltul dronelor rusești. Cerul capitalei ucrainene s-a aprins în urma atacului care a ținut mai bine de trei ore

Kiev, sub asaltul dronelor rusești. Foto: thesun.my

Rusia a atacat cu drone Kievul, capitala Ucrainei, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, timp de mai bine de trei ore, unde sistemele antiaeriene au interceptat toate vehiculele aeriene fără pilot, însă o femeie a fost rănită.

Şeful Administraţiei Militare Regionale din Kiev, Serghei Popko, a scris pe canalul său Telegram că atacul a avut loc din diferite direcţii şi a durat mai mult de trei ore şi jumătate.

Forţele de apărare au neutralizat toate dronele ruseşti care ameninţau capitala, dar în raionul Dniprovski o tânără a suferit răni grave la un picior.

Potrivit primarului Kievului, Vitali Kliciko, este în prezent supusă unei intervenţii chirurgicale într-un spital din capitală, după ce a fost lovită de un fragment de dronă.

Însă alertele aeriene au sunat în multe alte părţi din Ucraina la primele ore ale zilei de sâmbătă, scrie dpa, care adaugă că Rusia a lansat noi atacuri cu drone, bombe de planare şi rachete de croazieră.

Încă o dronă detectată deasupra Mării Negre, în această dimineață. Armata a ridicat patru avioane de la sol

Circa 15 regiuni au fost afectate, inclusiv Nikolaiev, în sud, şi Dnipropetrovsk, în centrul ţării, a scris serviciul de apărare antiaeriană al Ucrainei pe Telegram.

Potrivit autorităţilor, şapte persoane au fost rănite într-un atac cu drone şi bombe de planare în regiunea de est Sumî, care este aproape de linia frontului.

Părţi ale infrastructurii energetice, care a fost în mod repetat atacată de Rusia, au fost de asemenea distruse. 

Alertă de ultima oră: Locuința lui Benjamin Netanyahu a fost ținta unor drone lansate din Liban