MENIU

Kelemen Hunor confirmă degradarea Planșeului Unirii: Am contrasemnat o OUG când eram la guvernare, era un pericol real

Kelemen Hunor a invocat și cu un grad de degradare foarte mare

Candidatul UDMR la alegerile prezidențiale intervine în scandalul privind lucrurile de consolidare la Planșeul Unirii. Kelemen Hunor susține că în perioada în care era vicepremier s-a luat o decizie privind acele lucrări și s-a alocat suma de 750 milioane lei pentru lucrare, fiind vorba de "un pericol real și cu un grad de degradare foarte mare".

„Victimele sunt bucureștenii în acest război. Eu știu întâmplător povestea asta, pentru că am contrasemnat o ordonanță de urgență când eram la guvernare. La un moment dat a venit ministrul Cseke Attila și ne-a prezentat expertiza făcut de Universitatea Tehnică și era clar că este un pericol real și cu un grad de degradare foarte mare.

Este o construcție foarte veche și atunci s-a propus să suplimentăm bugetul pe „Anghel Saligny” cu 750 de milioane de lei, costurile pentru această lucrare să fie asigurate multianual pe parcursul a 3-4 ani pentru a reconstrui tot ce înseamnă această zonă”, a declarat Kelemen Hunor, într-o intervenție la un post TV.

Ciolacu, Firea și Negoiță, replici dure în scandalul planșeului de la Unirii. Ce miză politică are Nicușor Dan? - VIDEO

Pe de altă parte, liderul UDRM s-ar aștepta la o implicare clară a altor instituții care au responsabilități directe.

„Lipsește prefectul, lipsește ministrul Mediului și lipsește ministrul Dezvoltării. Dacă tot este intabulat pe Apele Române ar fi trebuit să vină ministrul Mediului. Ministrul Dezvoltării, când a fost un scandal între Prefectură și Primăria Generală s-a așezat între amândoi și au găsit o soluție. (...) Trebuie să vină cineva să spună că este mai important ce se va întâmpla aici decât scandalul politic și competiția politică între voi. (...) Dacă nu reușește prefectul, atunci să vină cei doi miniștri și atunci s-ar fi rezolvat fără scandal”, a mai spus Kelemen.

Siegfried Mureșan intervine în scandalul planșeului de la Unirea: Încălcarea legii nu poate fi o opțiune. Argumentația primarului Daniel

Mai multe articole despre:
Kelemen Hunor planseu Unirii OUG guvernare UDMR