MENIU

"Justiția, un balaur căruia trebuie să i se smulgă colții". Cioloș, reacție dură în scandalul zilei

Dacian Cioloș, reacție la schimbările anunțate de Guvernul Tudose

Fostul premier Dacian Cioloș a reacționat printr-o postare pe Facebook la modificările pe care ministrul Justiției, Tudorel Toader, vrea să le aducă în privința numirilor șefilor de Parchete.

Dacian Cioloș se întreabă dacă nu cumva Guvernul PSD vede Justiția "ca pe un balaur căruia trebuie să i se smulgă colții":

"La o primă vedere a propunerilor de modificare a legilor justiției mă întreb dacă guvernanții văd Justiția ca pe un balaur căruia trebuie să i se smulgă colții sau ca un pilon funcțional al unui Stat pe care il vrem integru, funcțional și modern?", a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Platforma România 100, inițiată și condusă de Cioloș, atrage atenția asupra efectelor negative pe care unele dintre modificările propuse azi de ministrul Tudorel Toader le vor avea asupra independenței justiției și a echilibrului puterilor în stat.

"Prin adoptarea propunerilor anunțate astăzi cariera magistraților va fi mai vulnerabilă la presiuni politice. Independența justiției va fi grav afectată prin mutarea Inspecției Judiciare de la Consiliul Superior al Magistraturii la Ministerul Justiției", spun cei de la România 100.

Eliminarea Președintelui României din procedura de numire a conducerii principalelor structuri de parchet va afecta echilibrul puterilor în stat și creează un model fără echivalent la nivelul statelor membre, mai spun oamenii lui Cioloș.

Mai multe articole despre:
justiţie Dacian Cioloş