MENIU

Jurnalistul concediat de la Digi 24 face un pas înapoi în fața lui Ponta. Reacții ale breslei

La o zi după ce a anunțat că a fost concediat pentru o serie de comentarii postate pe Facebook despre premierul Victor Ponta, jurnalistul Cristi Citre face un pas înapoi. Îi răspunde premierului că darea sa afară nu are legătură cu șeful Guvernului. O parte a breslei sare în apărarea lui Citre.

"Domnule prim-ministru, imi pare rau ca numele dvs a fost invocat in aceasta situatie. Va asigur ca eu nu v-am invocat in niciun fel si nici ca din cauza dvs s-ar fi intamplat ceea ce s-a intamplat", i-a transmis Cristi Citre, premierului Victor Ponta, într-un sms publicat de chiar Ponta, pe contul său de Facebook.

Între timp, mai multe voci din industrie au reacționat față de concedierea lui Citre.

"Eu nu inteleg deloc argumentele prezentate de catre dl Cosmin Prelipceanu. Este vorba despre un contract care sa prevada interdictia exprimarii unor opinii in spatiul virtual? Exista macar un indiciu ca jurnalistul Cristi Citre este lipsit de echilibru in pozitiile sale asociate postului de stiri? Exista vreo somatie anterioara acestui act de concediere? Daca la toate aceste intrebari raspunsul este nu, eu deduc ca dl Cosmin Prelipceanu nu are argumente, ci pretexte pentru a-l concedia pe jurnalist", a comentat Narcisa Iorga, citată de reportervirtual.ro.

"Din nefericire, marea problema a redactiilor nu mai este azi cenzura interna. Ea a devenit demult un subiect depasit, o realitate de zi cu zi. In redactii domneste azi resemnarea, acceptarea cenzurii si autocenzurii ca mod de viata. Pana si asta poate fi, pana la un punct, de inteles. Toti jurnalistii au rate la banca de platit, alternativa unui loc de munca a dipsarut, televiziunile depind integral de banii politicienilor, de bani negri sau venituri din coruptie. Banii murdari sau interesele politicienilor scot din peisaj jurnalistii rai de gura, omoara libertatea de exprimare si cultiva executantii, cenzorii cu elan, firile docile si supuse.  Ceea ce depaseste insa puterea de intelegere este entuziasmul cu care unii jurnalisti calca in picioare orice urma de demnitate si bun simt doar pentru a face pe placul sefilor, patronilor sau politicienilor protejati, pentru a se remarca in slugarnicie si entuziasm, pentru a-si pastra cu orice pret fie o leafa de mizerie, fie privilegiile statutului de vierme. Aici iese la iveala proasta calitate umana a unora pusi destul de des in ultima vreme in situatii limita", scrie Dan Tapalaga, pe hotnews.

Mai multe articole despre:
Cosmin Prelipceanu Digi Cristian Citre