MENIU

Jurnaliștii străini din Rusia, amenințați cu expulzarea - Explicație incredibilă de la Kremlin, legată de Youtube

Jurnaliștii străini din Rusia, amenințați cu expulzarea - Explicație incredibilă de la Kremlin, legată de Youtube

Rusia a avertizat că intenționează să îi expulzeze pe jurnaliștii din țările occidentale în anumite condiții.

Avertismentul de la Kremlin se referă la posibila blocare de Youtube a accesului la briefingurile ministerului rus de externe. Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt al ministerului - Maria Zakharova.

Zakharova a avertizat deja platforma YouTube să nu restricționeze conținutul briefingurilor de la MAE rus, scrie BBC, care citează TASS.

„Tocmai le-am spus: Blocați un alt briefing, un jurnalist sau un agent media american pleacă acasă. Un alt briefing este blocat, vom anunțat un anumit jurnalist sau un anumit mijloc de presă care va pleca acasă.”, a declarat Zakharova.

Moscova pregătește măsuri împotriva presei de limbă engleză, drept răspuns la ceea ce consider„acțiuni neprietenoase” ale guvernelor străine față de instituțiile de știri ruse în condițiile tensionate ale invadării Ucrainei.

Anunțul vine și în contextul legii semnate de președintele Vladimir Putin în martie de pedepsire cu 15 ani de închisoare pentru „știri false”, răspândire de știri false, precum și interzicerea cuvintelor care ar sugera denumirea de război a „operațiunii militare speciale”, cum numesc liderii ruși invadarea Ucrainei, începută în 24 februarie.

În plus, Duma de Stat a adoptat un proiect de lege care le dă procurorilor puterea de a închide birourile de presă străine dacă o țară occidentală a fost „neprietenoasă” cu presa rusă. Măsura este luată și pentru a închide posturile de știri ruse din țările vestice.