MENIU

Jurnaliștii continuă să fie victime în războiul din Ucraina: 2 reporteri Reuters, RĂNIȚI, șoferul lor a fost ucis

Jurnaliștii continuă să fie victime în războiul din Ucraina: 2 reporteri Reuters, RĂNIȚI, șoferul lor a fost ucis

Agenţia de presă Reuters a anunţat vineri că doi jurnalişti ai săi au fost răniţi în războiul din Ucraina, iar şoferul lor a fost ucis.

Doi jurnalişti Reuters au fost răniţi, iar șoferul lor a fost ucis, în timpul unui bombardament în apropierea oraşului Severodoneţk din estul Ucrainei, a anunțat agenția de presă.

Şoferul şi autovehiculul cu care se deplasau reporterii erau ale separatiștilor proruși, scrie CNN. S-a tras asupra lor în timp ce se îndreptau către Severodoneţk.

Identitatea jurnaliștilor nu a fost dezvăluită de agenția de presă, nu au fost prezentate date nici despre starea lor sau despre circumstanţele incidentului.

„În cursul unei documentări pentru un reportaj, doi jurnalişti Reuters au suferit răni uşoare când au fost atacați în timp ce se îndreptau spre Sevierodonetsk. Călătoreau într-un vehicul pus la dispoziție de separatiștii susținuți de ruși, condus de o persoană desemnată de separatiști. Șoferul vehiculului a fost ucis”, a declarat purtătorul de cuvânt al Reuters.

„Reuters își exprimă cele mai profunde simpatie familiei șoferului pentru pierderea acestora”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Orașul Severodonețk, din regiunea Ucrainei Lugansk, este supus unui asalt susținut de forțele ruse. Vineri a fost înregistrat unul din cele mai puternice bombardamente din ultimele zile. Armata ucraineană a anunțat vineri că bombardarea pozițiilor defensive continuă și a raportat atacuri aeriene rusești în zonă.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, cel puţin opt jurnalişti străini şi-au pierdut viaţa în această ţară, în timp ce îşi făceau meseria, arată un bilanţ al organizaţiei neguvernamentale Reporteri Fără Frontiere. În total, peste 20 de jurnaliști locali, ucraineni, și străini au murit în cele 100 de zile.

Cel mai recent caz este cel al lui jurnalistului francez Frederic Leclerc Imhoff, de 32 de ani, reporter pentru televiziunea franceză BFMTV. El a murit luni, 30 mai, în estul Ucrainei în urma unei explozii, în timpul unui bombardament, în timp ce urmărea o operaţiune umanitară.