MENIU

Jumătate dintre voucherele Rabla pentru electrocasnice, NECONSUMATE. Programul se REIA - Ce sumă a rămas

Electrocasnicele vechi schimbate cu unele noi prin Programul Rabla pentru electrocasnice

Aproape jumătate dintre voucherele acordate în programul Rabla pentru electrocasnice nu au fost consumate. Oamenii nu au folosit tichetele, deși s-au înscris în program. Autoritățile anunță că banii vor fi redistribuiți într-o nouă sesiune de finanțare, relatează Realitatea PLUS. 

În ciuda faptului că "s-au dat ca pâinea caldă", 43% din voucherele aprobate în primele două etape ale Programului Rabla pentru Electrocasnice din acest an nu au fost consumate.

Astfel, peste 26,2 milioane de lei vor fi redistribuiți pentru o nouă sesiune de finanțare.

În prima etapă a programului s-au alocat 30 de milioane de lei și au fost aprobate 75.000 de vouchere pentru frigidere, mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase. Din aceștia, au fost cheltuiți efectiv aproximativ 16,4 milioane de lei, respectiv 54,6% din sumă.

În etapa a doua, în valoare de 30 de milioane de lei, au fost aprobate 73.358 de vouchere pentru televizopare, laptopuri și tablete. Au rămas necheltuiți 12,6 milioane de lei.

În etapa a treia, pentru care s-au alocat 15 milioane de lei și în care au fost aprobate 50.480 de vouchere, au rămas nefolosite 23.675 de vouchere. 

Persoanele interesate vor trebui să își facă cont și să se înscrie sau reînscrie în program, în funcție de caz.